Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Czosnkowa po hiszpańsku

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1460

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • czosnek 1 szt
  • czerstwy chleb pszenno-żytni 2 kromki
  • lekki bulion warzywny 5 szkl
  • jajka 2 szt
  • oliwa 1/3 szkl
  • ostra papryka ćwierć łyżeczki
  • słodka papryka 1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy gesty 1 łyżka
  • natka pietruszki posiekana
  • sól

Jak zrobić Czosnkowa po hiszpańsku?

Czosnek obrać, drobno posiekać. Na oliwie zeszklić czosnek. Wsypać okruchy chleba, lekko je zrumienić. Wsypać słodką paprykę, wlać gorący bulion i gotować na małym ogniu około 30 minut. Pod koniec gotowania wlać przecier pomidorowy.

Jaja roztrzepać, rozprowadzić niewielką ilością zupy i wlać do garnka, energicznie mieszając. Zdjąć z ognia, zanim zupa się zagotuje, doprawić do smaku solą i ostrą papryką. Posypać natką i od razu podawać.
Komentarze

Do przepisu na: Czosnkowa po hiszpańsku

!kris#

!kris

2009-05-26 17:49:13

dobre naprawde polecam :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne