Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Cielęcina z bazylią

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 750

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Cielęcina z bazylią

Składniki

  • cielęcina bez kości 1,5 kg
  • suszona bazylia 1 łyżka
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • otarta skórka z cytryny 1/4 łyżeczki
  • tłuszcz 2 łyżki
  • wino wytrawne białe 1 kieliszek
  • sól

Jak zrobić Cielęcina z bazylią?

Umyte mięso mocno wygnieść ręką, wrzucić na 2-3 minuty do wrzątku, osączyć na sicie, natrzeć bazylią i skórką z cytryny, skropić sokiem, owinąć w folię, zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia natrzeć solą, posmarować tłuszczem, piec w gorącym piekarniku, skrapiając winem. Podawać na gorąco lub na zimno z pikantnymi sosami.
Komentarze

Do przepisu na: Cielęcina z bazylią

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne