Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto z nadzieniem jabłkowo- gruszkowym

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4553

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto z nadzieniem jabłkowo- gruszkowym

Składniki

ciasto

nadzienie

dodatkowo

  • cukier puder

Jak zrobić Ciasto z nadzieniem jabłkowo- gruszkowym?

Wszystkie składniki na ciasto należy dokładnie ze sobą wymieszać i zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i odstawić do schłodzenia w lodówce. Jabłka i gruszki należy umyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki, owoce uprażyć wraz z cukrem i cynamonem, zagęścić bułką tartą. Odstawić do przestygnięcia. Ciasto wyłożyć do blaszki podnosząc brzegi, na ciasto wyłożyć nadzienie owocowe, przykryć resztą ciasta, nakłuć ciasto widelcem. Piec około 45- 55 minut w temp. 180 stopni. Posypać cukrem pudrem.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z nadzieniem jabłkowo- gruszkowym

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-19 22:03:04

Uwielbiam wszelkie ciasta z owocami.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne