Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto z budyniem

Dodany przez

Ile porcji: 18

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1840

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto z budyniem

Składniki

ciasto

masa budyniowa

  • masło 1 kostka
  • mleko 1,5 szklanki
  • budyń czekoladowy 2 opakowania
  • cukier puder 5 łyżeczek

Akcesoria

  • miski,łyżka,blacha,piekarnik

Jak zrobić Ciasto z budyniem?

Ciasto: jajka zmiksować z cukrem. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia wymieszać drewnianą łyżką. Dodać kakao i aromat, ponownie wszystko wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i piec ok 30-35 min w 180 stopniach. Ostudzić.

Krem budyniowy: budyń zagotować na mleku i pozostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i miksować dodając naprzemiennie ostygnięty budyń do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Wierzch biszkopta przełożyć masą budyniową i udekorować.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z budyniem

Marta1986#

Marta1986

2011-07-08 13:20:46

konsystencja kremowa.

sabina38#

sabina38

2011-07-05 14:55:08

a jaka jest konsystencja masy w tym cieście?

sabina38#

sabina38

2011-07-05 14:50:41

super ciasto

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne