Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto Styropian

Dodany przez

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas pieczenia: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2550

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto Styropian

Składniki

Ciasto

Masa

  • śmietana 18 % kwaśna 800 ml
  • białka 5 szt
  • cukier 1 szkl
  • wiórki kokosowe 200 g
  • budyń śmietankowy (proszek) 1 szt

Dodatkowo

  • dżem dowolny 1 słoiczek

Jak zrobić Ciasto Styropian?

Ciasto;
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części jedną wyłożyć blaszkę i smarujemy dżemem. Drugą część cista wałkujemy i wycinamy serduszka.

Masa;
Białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Stopniowo dolewać śmietanę nie przerywając ubijania i pod koniec dodać budyń w proszku. Na końcu wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.

Masę wylać na ciasto posmarowane dżemem i na wierzch masy układamy wycięte serduszka. Ciasto pieczemy w 180* około 35-40 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto Styropian

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne