Do piany z białek dodajemy kolejno, cukier-ubijamy, jajka-ubijamy, oliwa-ubijamy. Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia i dalej ubijamy aż będzie puszysta masa. Dół okrągłej formy wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy. Wlewamy ciasto i pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu, ciasto przekrajamy na dwie części. Jedną rwiemy na kawałki , dodajemy gęstą śmietanę i rozpuszczoną w jednej szklance, schłodzoną galaretkę. Wszystko miksujemy . Pierwszą część biszkoptu nasączamy syropem z brzoskwini, a owoce tniemy w drobną kostkę i kładziemy na biszkopt. Następnie zalewamy owoce masą. Wierzch zalewamy ostudzoną galaretką.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta