Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto Pszczółka

Dodany przez

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 20min.
Czas przygotowania: 80 min.
Czas pieczenia: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3872

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto Pszczółka

Składniki

ciasto

masa kokosowa

masa budyniowa

  • mleko 1/2 l
  • budyń śmietankowy 2 op
  • cukier 6 łyżek
  • masło ekstra 1 kostka

Jak zrobić Ciasto Pszczółka?

Wszystkie składniki masy kokosowej wsypujemy do garnka, doprowadzamy do wrzenia, a następnie smażymy, co chwilę mieszając.

Ciasto:
margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę z białek, lekko mieszamy, wykładamy ciasto na blachę. Na ciasto wykładamy przesmażoną i wystudzoną masę kokosową. Ciasto pieczemy około godziny w temp. 180*c.

Masa budyniowa:
budynie gotujemy na mleku, lekko studzimy. Następnie masło ucieramy, dodajemy porcjami przestudzony budyń. Upieczone i przestudzone ciasto przekrawamy na pół, smarujemy masą budyniową i polewamy polewą czekoladową.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto Pszczółka

viencela#

viencela

2011-10-04 16:13:19

Pyszne to ciasto,u nas się na to ciasto mówi po prostu kokosanka

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne