Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto porzeczkowe

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 935

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto porzeczkowe?

Margarynę stopić i ostudzić. Żółtka utrzeć z trzema łyżkami gorącej wody i dodać 15 dag cukru, cukier waniliowy, mleko i stopioną margarynę. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę i podpiec ok 15min w 180C. Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę, dodać porzeczki i wymieszać. Wyłożyć na podpieczone ciasto i piec 15min.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto porzeczkowe

netha#

netha

2009-10-01 13:31:00

oczywiście można użyć mrożonych pożeczek :) a swoją drogą to nigdy nie mroziłam pożeczek, muszę koniecznie to zmienić :)

monika4#

monika4

2009-09-30 17:34:34

Mrożone porzeczki nadają się do tego ciasta?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne