Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto kapusta racuchy

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1454

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto kapusta racuchy

Składniki

  • mąka pszenna 1,5 szklanki
  • mąka razowa 0,5 szkl
  • sól 1/4 łyżeczki
  • jaja 3 - 4 szt
  • mleko 320 ml
  • woda 370 ml
  • cebula 1-2 szt
  • kapusta cukrowa 1/4 małej główki
  • oliwa 3-4 łyżki
  • soda 1 płaska łyżeczka
  • zioła prowansalskie 1 szczypta
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Ciasto kapusta racuchy?

Kapustę drobno posiekać i ugotować w osolonej wodzie. Cebulę podrumienić na oliwie. Obie mąki połączyć, przesiać. Z mąki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na naleśniki. Dodać do ciasta kapustę i posiekaną cebulę, wszystko wymieszać. Na koniec doprawić solą, pieprzem i ziołami do smaku. Teraz dodać ubitą na sztywno pianę z białek i sodę. Delikatnie wymieszać i kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto kapusta racuchy

!marika20#

!marika20

2010-03-24 22:59:26

A co to w ogóle za nazwa przepisu? Ciasto kapusta racuchy?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne