Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto drożdżowe ze śliwkami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1022

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto drożdżowe ze śliwkami?

Mąkę przesiać do miski. Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem oraz cukrem, rozetrzeć i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wlać je do mąki, dodać rozpuszczone masło, jajka i wyrobić ciasto. Odstawić je do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość 2/3 z niego wyłożyć w wysmarowanej tłuszczem blaszce. Na cieście ułożyć śliwki, posypać je cukrem i cynamonem. Z pozostałego ciasta uformować długi pasek i zrobić z niego kratkę na śliwkach, ciasto posmarować roztrzepanym żółtkiem i piec w temp. 180 stopni przez 45- 50 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto drożdżowe ze śliwkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne