Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto a' la Snickers

Dodany przez

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1103

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto a\' la Snickers

Składniki

biszkopt

masa

  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • mleko 2 szklanki
  • masło roślinne 25 dag
  • cukier puder 3-4 łyżki

dodatkowo

  • posiekane orzechy włoskie 1-1,5 szklanki
  • mleko skondensowane słodzone 1 puszka
  • posiekane orzechy laskowe 1 szklanka

Akcesoria

  • miska
  • mikser
  • blaszka do pieczenia
  • łyżka
  • garnek
  • trzepaczka
  • nóż

Jak zrobić Ciasto a' la Snickers?

Jajka wyparzamy, żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je mikserem na sztywną pianę. Żółtka łączymy z cukrem i ucieramy bądź miksujemy na puszystą masę( cukier powinien być nie wyczuwalny). Do masy żółtkowej wsypujemy mąkę pszenną i proszek, następnie mąkę ziemniaczaną, mieszamy( może być mikserem). Gdy uzyskamy jednolitą, gęstą masę, wówczas dodajemy do niej po łyżce piany z białek ciągle mieszając( teraz już ręcznie, bardzo delikatnie). Gdy wmieszamy już całą pianę, wówczas przelewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki i pieczemy około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu biszkopt przekroić na dwa blaty.
Mleko skondensowane słodzone wkładamy( całą puszkę) do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do 2 godzin na niewielkim ogniu. Po wystudzeniu otwieramy puszkę.
Budyń gotujemy na mleku i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem na puch, następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu.
Na pierwszym blacie biszkoptowym rozsmarowujemy pół puszki mleka skondensowanego, posypujemy posiekanymi orzechami laskowymi i nakładamy masę. Całość przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, smarujemy go pozostałym mlekiem skondensowanym i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto a' la Snickers

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne