Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciastka kokosanki

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6749

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Tagi

Pyszne, domowe ciastka kokosanki.

Bardzo proste w przygotowaniu, chrupiące na zewnątrz, o bardzo miękkim wnętrzu.

Doskonałe dla dzieci i dorosłych, można podawać je na przyjęciach i na podwieczorek.

Najlepsze jako słodki dodatek do popołudniowej kawy.

Zdjęcia

Pyszne, domowe <b><i>ciastka kokosanki</i></b>. <br/><br/>Bardzo proste w przygotowaniu, <b>chrupiące</b> na zewnątrz, o bardzo <b>miękkim</b> wnętrzu. <br/><br/>Doskonałe dla dzieci i dorosłych, można podawać je na przyjęciach i na podwieczorek. <br/><br/>Najlepsze jako słodki dodatek <b>do popołudniowej kawy</b>.

Składniki

  • wiórki kokosowe 200 gram
  • masło 75 gram
  • cukier 75 gram
  • białko 2 sztuki
  • śmietanka kremowa 3 łyżki

Jak zrobić Ciastka kokosanki?

W rondelku rozpuszczam masło z cukrem i kremówką. Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam, aby się połączyły z resztą i chwile razem podgrzewam. Odstawiam, a w tym czasie ubijam na sztywno białka. Przestudzone wiórki mieszam z białkami. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam porcje ciasta (nakładam dużą łyżką) i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę 20 minut w 170 stopniach.
Komentarze

Do przepisu na: Ciastka kokosanki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne