Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasteczka z muesli

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2572

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Ciasteczka muesli bardzo pyszne i proste w przygotowaniu.

Dzięki składnikom takim jak orzechy, pestki, rodzynki czy płatki owsiane są zdrowe i energetyczne.

Doskonale nadają się na przekąskę dla dzieci, oraz dla dbających o linię.

Do przygotowania ciasteczek można wykorzystać także gotowe muesli.

Zdjęcia

<b>Ciasteczka muesli</b> bardzo pyszne i proste w przygotowaniu. <br/><br/>Dzięki składnikom takim jak orzechy, pestki, rodzynki czy płatki owsiane są <b>zdrowe</b> i energetyczne. <br/><br/>Doskonale nadają się na <b>przekąskę dla dzieci</b>, oraz dla dbających o linię.<br/><br/>Do przygotowania ciasteczek można wykorzystać także gotowe <a href="http://www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,muesli.php">muesli</a>.

Składniki

  • masło 200 gram
  • cukier 3/4 szklanki
  • cukier brązowy ciemny 1/4 szklanki
  • jajko 1 sztuka
  • ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
  • mąka pszenna 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • sól 1 szczypta
  • płatki owsiane 1,5 szklanki
  • rodzynki 1/2 szklanki
  • orzechy 1/2 szklanki
  • otręby 3 łyżki
  • pestki słonecznika 3 łyżki
  • pestki dyni 3 łyżki

Jak zrobić Ciasteczka z muesli?

Orzechy siekam dosyć drobno. Rodzynki zalewam wrzątkiem i po 3 minutach odcedzam. Miękkie masło ucieram razem z cukrem i cukrem brązowym. Dodaje jajko i dalej miksuję. Następnie wsypuje make wymieszaną z otrębami, solą, sodą i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaje płatki, pestki, orzechy i rodzynki. Mieszam (miksuję) aż składniki połączą się z ciastem.

Piekarnik nastawiam na 180 stopni.

Na papier do pieczenia wykładam porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, które lekko spłaszczam. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę 15-20 minut, aż zaczną brązowieć.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasteczka z muesli

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne