Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Chłodnik paprykowy

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 25 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 984

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • koperek 0,5 pęczka
  • czosnek 2 ząbki
  • naturalny jogurt 1 l
  • ser feta 15 dag
  • mleko 10 łyżek
  • oliwa 6 łyżek
  • skórka starta z cytryny 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • biały pieprz do smaku
  • mielony kminek do smaku
  • papryka czerwona 1 strąk
  • papryka żółta 1 strąk
  • ogórek 1 szt
  • cytryna 4 plasterki
  • bagietka 0,5 szt

Jak zrobić Chłodnik paprykowy?

Koperek drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i miksujemy z jogurtem, fetą, mlekiem i połową oliwy. Dodajemy koperek i skórkę z cytryny i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Paprykę i ogórek oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Bagietkę kroimy w grubą kostkę, skrapiamy resztą oliwy i pieczemy w piekarniku 10 min w temp. 200 stopni c. Chłodnik posypujemy papryką, ogórkiem. Podajemy z grzankami.
Komentarze

Do przepisu na: Chłodnik paprykowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne