Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Chłodnik ogórkowy na upalne dni

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1376

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Idealny na upalne dni.ro

Zdjęcia

Idealny na upalne dni.ro

Składniki

  • rosół 250 ml
  • maślanka 750 ml
  • kefir 3 łyżki
  • ogórki kiszone 5 szt
  • ogórki zielone 3 szt
  • koperek pęczek
  • rzodkiewka pęczek
  • pieprz

Jak zrobić Chłodnik ogórkowy na upalne dni?

Warzywa, każdy rodzaj osobno traktuje blenderem (ale nie na miazgę) żeby zetrzeć. Maślanka wymieszana z 3 łyżkami kefiru, do tego dodane warzywa i wlany rosół dla rozrzedzenia. Do smaku można dodać 2-3 łyżki zalewy z ogarków kiszonych. Następnie posypane koperkiem i zostawione do lodówki na 1h dla schłodzenia i przegryzienia się.
Komentarze

Do przepisu na: Chłodnik ogórkowy na upalne dni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne