Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Chińska "długa zupa"

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2599

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • cebula dymka 2 pęczki
  • kapusta pekińska 1 główka mała
  • wieprzowina chuda 30 dag
  • cienki chiński makaron 12 dag
  • bulion z kurczaka (może być z kostki) 6-7 szklanek
  • olej 1,5 łyżki
  • sos sojowy 2 łyżki
  • imbir starty świeży 1/2 łyżeczki

Jak zrobić Chińska "długa zupa"?

Umyte i osuszone mięso pokroić w cieniutkie paseczki, kapustę poszatkować, dymkę pokroić na niewielkie kawałki. W rondlu z grubym dnem rozgrzać olej, wrzucić wieprzowinę i smażyć, aż mięso zbrązowieje. Wtedy dodać kapustę, sos sojowy i imbir, wymieszać, wlać gorący bulion. Zupę gotować na małym ogniu około 10 min, następnie dołożyć makaron i pokrojona dymkę, gotować, póki makaron nie będzie miękki (2-4 min).
Komentarze

Do przepisu na: Chińska "długa zupa"

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne