Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Buraczki z papryką

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3574

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Buraczki z papryką
Buraczki z papryką

Składniki

  • buraczki czerwone 3 kg
  • cebula 3 duże sztuki
  • papryka czerwona 1/2 kg

zalewa

Jak zrobić Buraczki z papryką?

Składniki zalewy połączyć, wymieszać, zagotować w dużym garnku. Do gotującej się zalewy dodać pokrojone w kostkę cebulę i paprykę. Całość zagotować. Następnie dodać ugotowane wcześniej, obrane ze skóry i starte na dużej tarce buraki. Wszystko razem zagotować. Porozdzielać do słoików, nakładając do pełna. Słoiki szczelnie zamknąć. Pozostawić do wystygnięcia, stawiając je na zakrętkach, czyli go góry nogami. Nie pasteryzować!
wyśmienite na zimowe obiady :)
Komentarze

Do przepisu na: Buraczki z papryką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne