Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Bułgarski cukiniowy placek

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1705

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Na ten placek wpadłam przeglądając fotoforum Galerie Potraw, a ze lubimy cukinie, jarskie potrawy nie są nam obce wiec postanowiłam go zrobić niezwłocznie, bo akurat to warzywo z reguły gości w mojej lodówce na stałe przez cały rok. Placek wyszedł całkiem ciekawy a z dodatkiem sosu czosnkowego wyśmienity

Zdjęcia

Na ten placek wpadłam przeglądając fotoforum Galerie Potraw, a ze lubimy cukinie, jarskie potrawy nie są nam obce wiec postanowiłam go zrobić niezwłocznie, bo akurat to warzywo z reguły gości w mojej lodówce na stałe przez cały rok. Placek wyszedł całkiem ciekawy a z dodatkiem sosu czosnkowego wyśmienity

Składniki

Jak zrobić Bułgarski cukiniowy placek?

Cukinię umyć i zetrzeć na tarce, starannie odcisnąć z wody. Wymieszać z resztą składników. Włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, tak żeby warstwa nie była grubsza niż 3 cm. Piekarnik nagrzać do 180st i włożyć zapiekankę na około 40 minut. Co chwili aż się zarumieni wierzch. Podawać na ciepło lub zimno najlepiej z sosami. U mnie sos jogurtowo-czosnkowy jako doskonałe uzupełnienie placka
Komentarze

Do przepisu na: Bułgarski cukiniowy placek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne