Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Brzoskwiniowe wydmy

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5443

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Brzoskwiniowe wydmy

Składniki

  • białka 8 szt
  • cukier 20 dag
  • żółtka 3 szt
  • orzechy mielone 10 dag
  • orzechy krojone 10 dag
  • wiórki kokosowe 5 dag
  • rodzynki 10 dag
  • kakao 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia 1 łyzeczka
  • brzoskwinie w puszce
  • budyń śmietankowy 2 szt
  • margaryna
  • delicje o smaku owocowym 2 op
  • galaretka pomarańczowa 2 szt

Jak zrobić Brzoskwiniowe wydmy?

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i resztę składników. Ciasto piec ok 30-40min w 170C.
Odlać sok z brzoskwiń i uzupełnić wodą do 1/2 litra. Z soku ugotować budynie, osłodzić do smaku. Margarynę utrzeć dodając zimny budyń. Masę podzielić na dwie części.
Na upieczone ciasto wyłożyć połowę masy, no to ułożyć delicje, następnie druga część masy a na wierzchu ułożyć brzoskwinie. Całość zalać tężejącą galaretką.
Komentarze

Do przepisu na: Brzoskwiniowe wydmy

Albertos#

Albertos

2009-11-04 16:49:10

Uwielbiam takie oto pyszności :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne