Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Brukselka w śmietanie

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 787

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Brukselka w śmietanie?

Brukselkę oczyszczamy, opłukujemy, odcinamy końcówki i odrywamy wierzchnie liście. Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Masło rozgrzewamy, szklimy na nim cebulkę i lekko oprószamy solą. Dodajemy brukselkę i chwilę podsmażamy. Następnie wlewamy gorący bulion. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. Dusimy ok. 20 min. Gdy brukselka będzie miękka dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Brukselkę przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Komentarze

Do przepisu na: Brukselka w śmietanie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne