Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Brokułowa tarta

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1673

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ciasto francuskie mrożone 1 opakowanie
  • pieczarki 20 dag
  • brokuł 1 sztuka duża
  • masło 2 łyżki
  • gęsta kwaśna śmietana 200 ml
  • jajka 4 sztuki
  • starty ser 3 łyżki
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Brokułowa tarta?

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować je w niewielkiej ilości wody z solą i masłem. Pieczarki należy umyć, oczyścić i pokroić w plasterki, podsmażyć je na pozostałym maśle. Foremkę do tart wylepić ciastem francuskim i zapiec przez 15 minut w temp. 150 stopni. Ciasto po wyjęciu obłożyć brokułami i pieczarkami. Jajka roztrzepać ze śmietaną, serem, solą i pieprzem, zalać nimi tartę i piec przez kolejne 15 minut w temp. 180 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Brokułowa tarta

lewewelina23#

lewewelina23

2010-04-15 18:12:31

Bardzo ciekawy przepis, kupie ciasto francuskie i wypróbuję.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne