Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Bolońskie spaghetti

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6042

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Bolońskie spaghetti
Bolońskie spaghetti
Bolońskie spaghetti
Bolońskie spaghetti

Składniki

  • makaron włoski 250 g
  • oliwa 1 łyżka
  • wołowina po bolońsku 2 puszki
  • ser żółty utarty 250 g
  • przecier pomidorowy 1 łyżka

Jak zrobić Bolońskie spaghetti?

Makaron ugotować w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Gdy zmięknie zahartować zimną wodą i odcedzić. Zawartość puszek z wołowiną dodać do makaronu. Dodać do tego przecier pomidorowy i wymieszać dokładnie. Na talerzach posypać utartym serem.
Komentarze

Do przepisu na: Bolońskie spaghetti

mkmadzia#

mkmadzia

2010-01-07 13:38:19

ze szczypiorkiem nie pasuje
, taki jest najlepsze

Albertos#

Albertos

2009-09-27 12:29:12

Przepis łatwy w przygotowaniu, z zieleniny to natka pietruszki i koperek tu pasują... moim zdaniem :)

paulina25#

paulina25

2008-12-18 10:32:38

Wiesz ja bym posypala jeszcze szczypiorkiem i przyprawami, ale to rzecz gustu, taka tez jest dobra

!Zula#

!Zula

2008-10-28 16:30:44

Moza posypac natka, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne