Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Biszkopt z kremem czekoladowym

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 50min.
Czas przygotowania: 120 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 35 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1148

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Biszkopt z kremem czekoladowym
Biszkopt z kremem czekoladowym

Składniki

biszkopt

masa

  • śmietana 36% 400 ml
  • czekolada gorzka 150 g
  • cukier puder 4 łyżki

dekoracja

  • maliny 200 g
  • wiórki czekoladowe 50 g

Jak zrobić Biszkopt z kremem czekoladowym?

Białka oddzieli od żółtek. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia przez sito. Do wysokiego naczynia wlać żółtka z 1/2 szklanki cukru. Białka ubić na sztywno a następnie dodać resztę cukru i ubijać dalej aż się rozpuści.

Ubić żółtka na puszystą masę dodać do nich białka całość mieszać mikserem na niskich obrotach. Następnie dodawać mąkę delikatnie mieszając. Całość przelać do tortownicy wytłuszczonej i wysypanej bułką tartą.

Wstawić do zimnego piekarnika i piec ok. 35 minut w 170 stopniach.

Do garnka przełożyć śmietanę i pokruszoną czekoladę i podgrzewać aż czekolada się rozpuści i utworzą jednolitą masę. Wówczas odstawić do wystygnięcia w zimne miejsce. Następnie ubijać mikserem na puszystą masę dodają cukier puder.

Wystudzony biszkopt przekroić na pół i przełożyć 3/4 ilości masy, resztą udekorować wierzch. Posypać wiórkami czekoladowymi i ozdobić malinkami.
Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt z kremem czekoladowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne