Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Biszkopt przekładany

Dodany przez

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2024

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Biszkopt  przekładany

Składniki

  • biały ser 75 dag
  • galaretka cytrynowa 1 op
  • żelatyna 2 łyżeczki
  • masło [0,25] 1/2 szt
  • jajko 1 szt
  • rodzynki 1 szkl
  • czekolada 1 szt
  • dżem

na ciasto

Jak zrobić Biszkopt przekładany?

Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka i wodę. Na koniec wmieszać sypkie składniki. Przełożyć do przygotowanej blaszki i piec ok 35 min w 180 stopniach. Wystudzić i przekroić na połowy. Żelatynę zalać ok 1/2 szklanki gorącej wody i rozmieszać. Dodać galaretkę i mieszać tak długo aż się rozpuści. Jajko, masło i cukier zmiksować. Miksując dodawać ser. Na koniec dodać przestudzoną ale płynną galaretkę. Wmieszać opłukane rodzynki i połamaną czekoladę. Dolną część placka posmarować dżemem i wyłożyć przygotowaną masę. Przykryć drugą częścią ciasta i lekko docisnąć. Schłodzić. Polać polewą albo dowolnie udekorować.
Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt przekładany

kwilcz#

kwilcz

2012-10-29 20:42:29

ciekawy

teressa444#

teressa444

2012-09-06 11:43:26

Kolejny przepis do wypróbowania ))))

ewas135#

ewas135

2012-08-31 22:42:34

Jest pulchny widać nawet na zdjęciu.

kasiaw#

kasiaw

2012-08-28 11:52:21

Czy biszkopt z tego przepisu będzie pulchny? nie będzie taki zbity?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne