Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Biszkopt piaskowy

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2626

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 7 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Biszkopt piaskowy
Biszkopt piaskowy

Składniki

Jak zrobić Biszkopt piaskowy?

Białka należy ubić z cukrem, podczas ubijania dać szczyptę soli, następnie dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, które wcześniej zostały wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto należy piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt piaskowy

Albertos#

Albertos

2010-03-29 13:37:28

A po co do biszkoptu masło, czy margaryna? To jest przepis zapisany w zeszycie mojej babci pod taką nazwą, stąd też i ja taką podałam! Proszę się nie czepiać do nazw moich przepisów. Nazywam je tak, jak nazywam.

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-28 21:36:06

a gdzie jest masło lub margaryna??
W składnikach ciasta piaskowego zwanego inaczej ciastem biszkoptowo - tłuszczowym powinno być masło ew. margaryna.

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-28 19:57:51

A po co aż 4 łyżki proszku???

Albertos#

Albertos

2010-03-28 18:17:47

Faktycznie wkradł się tu błąd z mojej strony, powinna być jedna łyżka.

!kaciwa#

!kaciwa

2010-03-27 22:41:44

4 łyżki proszku do pieczenia ...nie przesada???

tulipan#

tulipan

2010-01-03 19:49:24

To biszkopt??? a co to biszkop??

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne