Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Barszcz z wywarów

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
Czas przygotowania: 55 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 745

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • buraki czerwone 2 kg
  • pieprz 10 ziaren
  • ziele angielskie 5 szt
  • czosnek 4 ząbki
  • chleb razowy 2 kromki
  • włoszczyzna 500 gram
  • liście laurowe 2 szt
  • sól 1 szczypta
  • grzyby 50 gram
  • pieprz 1 szczypta
  • kwas cytrynowy 1 szczypta
  • cukier 1 szczypta

Jak zrobić Barszcz z wywarów?

Buraki obieramy kilka dni wcześniej i kroimy na talarki. Układamy je w słoiku, zalewamy letnią wodą, dodajemy obrany czosnek, ziele angielskie i pieprz. Na samym wierzchu układamy kromkę suchego chleba. Słoik szczelnie zakręcamy, obwijamy ręcznikiem i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po paru dniach usuwamy nagromadzoną pianę, do oddzielnego naczynia zlewamy ze słoików powstały kwas i umieszczamy go w lodówce. Gotujemy wywar z włoszczyzny i przypraw. Gotujemy grzyby. Do wywaru z włoszczyzny wlewamy szklankę wywaru z grzybów i szklankę kwasu z buraków. Następnie doprawiamy i dodajemy 2 ząbki czosnku. Barszcz podgrzewamy tak by nie zagotował się. Smacznego.
Komentarze

Do przepisu na: Barszcz z wywarów

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne