Przepis na Barszcz szczawiowy

Dodano przez:
Ile porcji:
12
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3458
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 30.04.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2258 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • nóż

Jak zrobić Barszcz szczawiowy?

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cały kawałek wędzonego boczku i gotujemy 15 min. Dodajemy do niego po 2 liście laurowe, pieprze ziarniste i ziela angielskie oraz cały ząbek czosnku. Dodajemy kostkę rosołową.

Cebulę nabijamy na widelec i lekko obsmażamy nad palnikiem, niepokrojoną dodajemy do wywaru. Kiełbasę kroimy w kostkę i również wrzucamy do wywaru. Liście szczawiu przebieramy, płuczemy w letniej wodzie, kroimy na mniejsze paseczki w wrzucamy do barszczu. Podgotowujemy 5 min.

Następnie doprawiamy śmietaną oraz przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jaja gotujemy na twardo, obieramy kroimy i dodajemy do barszczu.

Podobne przepisy

Niedzielny rosół

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy

Barszcz grzybowy

Ile porcji: 6

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa borowikowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-06-02

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Zupy

Kapuśniak z nutką wędzonki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-12-21

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Ćwikła z winem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa warzywna na skrzydełkach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-05-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy