Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Barszcz czerwony z ziemniakami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1549

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

pyszna zupka :D

Zdjęcia

pyszna zupka :D

Składniki

  • buraki czerwone 3 sztuki
  • ziemniaki 1,5 litra
  • śmietana 18 % 3/4 szklanki
  • ocet, sól, pieprz do smaku
  • cebula 1 sztuka
  • marchewka 1 sztuka
  • kiełbasa toruńska 60 dag
  • kość wieprzowa 1 kawałek
  • vegeta do smaku

Akcesoria

  • garnek

Jak zrobić Barszcz czerwony z ziemniakami?

Buraki obrać, pokroić grubo, dać 2 łyżki octu, szczyptę cukru i soli. Zalać wodą żeby przykryło i zagotować. Osobno ugotować wywar. Do garnka wlać litr wody. Do tego dodać kość wieprzową, marchewkę pokrojoną w kostkę i cebulę pokrojoną w kosteczkę, posolić. Gotować 15 minut. Osobno ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Do ugotowanego wywaru z kości wlać barszcz z buraków (buraki wyrzucić) zatrzepać śmietaną i przyprawić. Ziemniaki zalewać barszczem.
Komentarze

Do przepisu na: Barszcz czerwony z ziemniakami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne