Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Bardzo zdrowe trufle

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1833

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Bardzo zdrowe trufle to smaczny deser, lub przekąska. Pysznie smakują, łatwo się je robi, można zabrać je ze sobą na wycieczkę, do pracy, czy przygotować dziecku do szkoły. Łakocie zrobione ze zdrowych składników są doskonałym zamiennikiem napakowanych chemią batonów. Polecam!

Zdjęcia

<b><i>Bardzo zdrowe trufle</i></b> to smaczny deser, lub przekąska. Pysznie smakują, łatwo się je robi, można zabrać je ze sobą na wycieczkę, do pracy, czy przygotować dziecku do szkoły. Łakocie zrobione ze zdrowych składników są doskonałym zamiennikiem napakowanych chemią batonów. Polecam!

Składniki

  • daktyle 200 gram
  • orzechy arachidowe 350 gram
  • miód 4 łyzki
  • sól 2 szczypty
  • płatki migdałowe 100 gram

dodatkowo

  • wiórki kokosowe 50 gram
  • kakao 4 łyzki

Jak zrobić Bardzo zdrowe trufle?

Daktyle posiekać bardzo drobno. Do blendera wsypać orzechy i płatki migdałowe zmiksować dosyć drobno, następnie dodać daktyle, sól i miód, miksować, aż masa zacznie gęstnieć. Łyżką nabierać porcje masy i formować trufle wielkości orzecha włoskiego. Otaczać trufle w wiórkach kokosowych lub kakao.
Komentarze

Do przepisu na: Bardzo zdrowe trufle

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne