Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Baranina z włoską kapustą

Dodany przez

Ile porcji: 7

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2053

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • baranina bez kości 1 kg
  • kapusta włoska 1 kg
  • seler 1 szt.
  • mąka 1 łyżka
  • masło 8 dag
  • nać pietruszki 1 garść
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Baranina z włoską kapustą?

Mięso pokroić na kawałki. Kapustę oraz seler poszatkować. Ułożyć warstwami w rondlu, przyprawić solą i pieprzem, zalać wodą. Gotować 180 minut na małym ogniu. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić zimną wodą, zagotować, połączyć z mięsem, lekko wymieszać, chwilę gotować. Posypać pietruszką i podawać.
Komentarze

Do przepisu na: Baranina z włoską kapustą

weramera#

weramera

2009-04-24 09:55:24

Kochani dodalam jeszcze czosnku, bazylki i majeranku do tego ibajka nie potrawa, polecam...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne