Przepis na Baranina duszona z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
6293
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Warzywa

Składniki

do smażenia

Jak zrobić Baranina duszona z warzywami?

Umytą baraninę pokrajać w kostkę, osolić, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, podlać wodą, dodać roztarty ząbek czosnku i dusić pod przykryciem, Gdy mięso będzie lekko miękkie włożyć pokrajane warzywa. Dusić do miękkości, dodając masło roślinne i w miarę potrzeby wodę. Potrawę zagęścić mąką, zagotować, dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami, kaszą, fasolą na sypko.

Podobne przepisy

Smażone mięsko z cebulką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Pizza mięsno-ziołowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Mięsne

Watróbka drobiowa w sosie smietanowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Brukselka z kiełbasą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Jajko w mielonej skorupce

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-05

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Kalafior smażony

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa