Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Babka „eska”

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3986

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Babka „eska”?

Jaja ubijać z cukrem, aż masa podwoi swoją objętość. Dodać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia. Wszystko mieszając dodajemy stopniowo cukier waniliowy i masło. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao. Ciemne ciasto wlać na jasne. Piec w 170 stopniach przez 45 minut. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Komentarze

Do przepisu na: Babka „eska”

!Ala#

!Ala

2009-05-03 15:51:02

A ja do kazdego ciasta dodaje rodzynki i czasami figi posiekane i smakuje super..

weramera#

weramera

2009-04-26 07:21:34

Mozna jeszcze dodac anyzu tez jest smaczna, polecam ma taki fajny smaczek...

!Dosia#

!Dosia

2009-04-02 08:21:27

Bardzo smaczne z drobno posiekanymi daktylami, sa slodkie i pasuja...

agusia30#

agusia30

2009-01-26 11:22:27

Polecam polac syropem klonowym, jest puszna

!Fela#

!Fela

2008-11-22 19:35:40

Mozna dodac bakalie kandyzowane, polecam

!peter#

!peter

2008-10-17 16:42:03

Dobra,szkoda, ze nie ma bakali, ale tez dobra i szybka

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne