Przepis na Babka długo świeża

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3799
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Babka długo świeża?

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszane z proszkiem do pieczenia ciągle ubijając. Margarynę rozpuścić i gorącą wlewać do ciasta, nie przerywając ubijania. Na końcu dodać olejek zapachowy. Przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec około 45 minut. Do babki można dodać bakalie.

Podobne przepisy

Dżdżownica

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

SŁODKIE PIECZARKI

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Placek drożdżowy ze śliwkami

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-26

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Rodzynkowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Chrust

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Mini trocik

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta