Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Babka czekoladowa

Dodany przez

Ile porcji: 24

Data dodania:

Wyświetlenia: 2285

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Babka czekoladowa

Składniki

POLEWA

Jak zrobić Babka czekoladowa?

Jajka i cukrami ubić na pianę i stopniowo dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao (nie przerywając ubijania). Na końcu wlać powoli gorącą margarynę. Jaszcze chwilę ubijać. Ciasto wylać do formy i piec około 1,5 godziny w 180*

POLEWA
Rozpuścić masło, dodać cukier i zagotować. Wsypać kakao i wlać wodę. Gotować aż masa zacznie gęstnieć. Polać upieczoną babkę.
Komentarze

Do przepisu na: Babka czekoladowa

teressa444#

teressa444

2011-01-18 16:28:36

Mój błąd.... ciasto dzielimy na połowę do jednej części dodajemy kakao i wlewamy do formy.Pozdrawiam

manisia94#

manisia94

2011-01-15 11:43:37

ciasto wygląda bardzo apetycznie ale mam pytanie na zdjęciu widać że masa nie jest jednolita a Pani nie napisała żeby podzielić masę ani nic. proszę o odpowiedz. pozdrawiam;)

!zuzia#

!zuzia

2010-12-21 19:01:37

taką małą babkę piec 1,5 i ta margaryna gorąca to chyba odpada coś jest nie tak .to chyba wyjdzie murzyn spieczony a nie babka.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne