Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na BABECZKI WIELKANOCNE

Dodany przez

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 905

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pyszne babeczki...idealne do koszyczka

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • makutra
  • ucieraczka
  • mikser
  • miska
  • foremki do babeczek

Jak zrobić BABECZKI WIELKANOCNE?

Margarynę ucieramy z cukrem na puszysta masę. Następnie dodajemy żółtka i dalej ucieramy. Do miseczki wsypujemy mąki oraz proszek do pieczenia, po wymieszaniu dodajemy stopniowo do masy całość ucierając. Można dodać kilka kropli aromatu waniliowego bądź migdałowego.

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę!pianę dodać do masy i delikatnie wymieszać. Foremeczki wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Piec ok 30 min w 170* aż będą miały złoty kolor.
Komentarze

Do przepisu na: BABECZKI WIELKANOCNE

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne