Przepis na Avgolemono

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3597
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Avgolemono?

Wywar zagotować, wsypać makaron. Jajka ubić. Kiedy się spienią, wlać sok z cytryny i łyżkę stołową zimnej wody. Wciąż ubijać. Wlać do masy jajecznej dwie łyżki wazowe wywaru. Gotować 5 minut i zdjąć z ognia. Po minucie wlać do niego zaprawę jajeczno- cytrynową mieszając. Dodać sól, pieprz i udekorować plastrami cytryny.

Podobne przepisy

Pieczarkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-14

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Zupy

Zupa z dyni na filecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Zupa ogórkowa z kaszą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-12

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zupy

Botwinka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zupy

Zasmażka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-25

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Kapuśniaczek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: m3lka

Kategoria: Zupy