Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ananasowo- imbirowy chutney

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1394

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ananasowo- imbirowy chutney?

Ananasa obrać, pokroić w plasterki, wyciąć twardy rdzeń, pozostały miąższ pokroić w kostkę. Imbir posiekać drobniutko. Paprykę opłukać, osuszyć, wyjąć z niej gniazda nasienne, pokroić w kosteczkę. Do garnka włożyć ananasa, imbir, paprykę i rodzynki, wrzucić goździki, ziele i kawałek kory cynamonu, zalać octem, dodać cukier. Gotować około 60- 70 minut. Co jakiś czas mieszając. Wyjąć ziarna ziela, cynamon i goździki, pogotować jeszcze 10 minut. Gorący chutney przekładać do słoików, zakręcać. Odstawiać do góry dnem.
Komentarze

Do przepisu na: Ananasowo- imbirowy chutney

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne