Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na American Pancakes Po polsku

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3143

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Typowy składnik amerykańskiego śniadania - mój przepis został zmieniony przez dodanie budyniu waniliowego w proszku do mąki. Ten składnik nadaje placuszkom puszystości i smaku (ja stosuję budyń waniliowy z cukrem Winary - gdyż jest bez sztucznych barwników).

Zdjęcia

Typowy składnik amerykańskiego śniadania - mój przepis został zmieniony przez dodanie budyniu waniliowego w proszku do mąki. Ten składnik nadaje placuszkom puszystości i smaku (ja stosuję budyń waniliowy z cukrem Winary - gdyż jest bez sztucznych barwników).

Typowy składnik amerykańskiego śniadania - mój przepis został zmieniony przez dodanie budyniu waniliowego w proszku do mąki. Ten składnik nadaje placuszkom puszystości i smaku (ja stosuję budyń waniliowy z cukrem Winary - gdyż jest bez sztucznych barwników).

Typowy składnik amerykańskiego śniadania - mój przepis został zmieniony przez dodanie budyniu waniliowego w proszku do mąki. Ten składnik nadaje placuszkom puszystości i smaku (ja stosuję budyń waniliowy z cukrem Winary - gdyż jest bez sztucznych barwników).

Składniki

  • mąka pszenna 1 szkl
  • jajka 2 szt
  • proszek do pieczenia 1 paska łyżeczka
  • soda spożywcza 1 płaska łyżeczka
  • budyń waniliowy (proszek) 1 paczka
  • masło rozpuszczone 2-3 łyżki duże
  • sól 1 szczypta
  • cukier (o ile budyń był bez cukru) 1 -2 łyżki
  • maślanka 1 szklanka
  • gęsta śmietana 1 łyżka
  • olej 1 łyżka
  • cukier puder 1-2 łyżki
  • sok z cytryny (świeży) 1/2 cytryny
  • syrop klonowy 3-5 łyżeczek

Akcesoria

  • patelnia
  • trzepaczka
  • packa do przekładania placuszków

Jak zrobić American Pancakes Po polsku?

Mieszamy suche składniki w jednym a mokre w drugim. Po dokładny wymieszaniu łączymy składniki - ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Smażymy z niewielką ilością tłuszczy na rozgrzanej patelni średniej wielkości placuszki. Odwracamy na drugą stronę gdy na powierzchni placka pojawią się pęcherzyki. Gorące placki podajemy posypane cukrem pudrem i skropione cytryną (latem dodaję plasterki truskawek) lub polane syropem klonowym.
Komentarze

Do przepisu na: American Pancakes Po polsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne