Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na A'la łazanki z pieczarkami i wędliną

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4534

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Danie dobre jest na szybki obiad lub gorącą obiadokolację

Zdjęcia

Danie  dobre jest na szybki obiad lub gorącą obiadokolację

Składniki

  • kapusta kwaszona 30 - 50 dag
  • makaron (kokardki, świderki lub inną grubą wersję) 25 - 40 dag
  • kiełbasa toruńska, śląska lub zwyczajna 40 dag
  • cebula 1-2 szt
  • sól
  • luiść laurowy
  • magi
  • oliwa

Jak zrobić A'la łazanki z pieczarkami i wędliną?

Kapustę lekko płuczemy i obgotowujemy a gdy będzie lekko twarda odcedzamy i przekładamy na patelnię z 2 łyżkami rozgrzanej oliwy i dusimy ją do miękkości ok 10 - 12 min dodając do niej listek laurowy. Na drugiej patelni rozgrzewamy następne 2-3 łyżki oliwy, wrzucamy na nią pokrojona w dużą kostkę lub w piórka cebulę. Pieczarki po umyciu kroimy w plasterki lub w dużą kostkę i dodajemy do zeszklonej cebuli dusimy w odkrytej patelni, a gdy z patelni wyparuje sok z pieczarek nakrywamy patelnię i dusimy jeszcze ok 5 - 8 minut. Makaron gotujemy wg przepisu podanego przez producenta. Odcedzamy ugotowany makaron dokładnie odsączając z niego wodę. Wszystkie składniki przekładamy warstwami do większego garnka, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą typu magi lub sosem sojowo grzybowym. Całość mieszamy wstawiamy do nagrzanego piekarnika i lekko zapiekamy, tak by danie było gorące.
Komentarze

Do przepisu na: A'la łazanki z pieczarkami i wędliną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne