Przepis na Zupa rumfordzka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
899
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa rumfordzka?

Rybę obrać z ości i skóry, pokrajać na kawałki. Groch umyć, ugotować w 1 l wody tak, aby był miękki, ale cały. Zrobić zasmażkę z masła i mąki z dodatkiem pokrajanej cebuli. Włożyć do garnka z grochem, zagotować, doprawić do smaku i dodać pokrajaną rybę. Podawać z pieczywem.

Podobne przepisy

Zielona zupa jarzynowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Zupa krem z awokado

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Zupy

Mój żurek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zupy

Staroholenderska ogonowa

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-01-28

Dodany przez: Piotruś Pan

Kategoria: Zupy

Kapuśniak z nutką wędzonki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Wywar do grochówki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Zupy