Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zapiekane grzanki z jajkami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1080

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

bardzo dobre

Zdjęcia

Składniki

  • chleb tostowy 8 kromek
  • masło 2 łyżki
  • żółty ser 4 łyżki
  • jajka 4 sztuki
  • sół wg uznania

Jak zrobić Zapiekane grzanki z jajkami?

Zetrzeć ser żółty. Odkrajamy skórki z kromek chleba tostowego, a w czterech z nich wycinamy otwory za pomocą szklanki. Cztery całe tosty smarujemy masłem i na wierzch każdego kładziemy tosty z wyciętymi otworami. Do każdego tostu wbijamy jajko. Dodajemy szczyptę soli i posypujemy startym żółtym serem. Piec w 180 st. C przez ok. 5 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Zapiekane grzanki z jajkami

!kadia#

!kadia

2011-07-01 22:26:57

smakowicie brzmi ;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne