Przepis na Wołowe flaczki

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1139
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Wołowe flaczki?

Kości należy dokładnie umyć, podzielić na części, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać do nich przyprawy i gotować w celu uzyskania bulionu. Flaki należy dokładnie oczyścić, w miarę potrzeby obgotować 2- 3 razy, następnie zalać zimną wodą, dodać bulion z kości i gotować do uzyskania miękkości. Wszystkie warzywa należy bardzo dokładnie umyć, obrać i pokroić w paseczki lub kostkę, wrzucić do rondelka, zalać je wodą i dusić na małym ogniu. Flaki po ugotowaniu należy odcedzić i pokroić w drobne kawałki- paseczki, wedle uznania. Z mąki i tłuszczu należy przygotować zasmażkę, przestudzić i dodać do flaków. Do tego należy dodać uduszone warzywa, wymieszać, doprawić wedle uznania i zagotować.

Podobne przepisy

Pikantne grzanki do zup

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-28

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Zupa grzybowo pieczarkowa z knedelkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Kuchnie świata

Barszcz czerwony czysty

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa kalafiorowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-19

Dodany przez: ola

Kategoria: Zupy

Zupa krem z dyni

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Zupy

Pyszny sosik do frytek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-21

Dodany przez: Pola

Kategoria: Zupy