Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Warzywa z patelni

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 878

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Warzywa z patelni

Składniki

  • ziemniaki 3 szt
  • brokuł 1 szt mały
  • marchew 2 szt
  • fasolka szparagowa zielona 2 garści
  • kukurydza konserwowa 4 łyżki
  • cebula czerwona 2 szt
  • masło 2 łyżki
  • zioła prowansalskie do smaku
  • sól do smaku

Jak zrobić Warzywa z patelni?

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 10 min. Odcedzamy, studzimy, kroimy w plastry. Brokuł oczyszczamy, dzielimy na różyczki i również gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 10 min., odcedzamy. Marchew obieramy, fasolkę oczyszczamy i odcinamy końcówki. Razem gotujemy przez ok. 15 min., odcedzamy. Marchew kroimy w plastry a fasolkę na ok. 3 cm kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i szklimy na nim obraną i posiekana cebulę. Następnie dodajemy wszystkie warzywa, resztę masła i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i ewentualnie solą. Masło możemy zastąpić olejem. Dla wzbogacenia smaku możemy dodać pokrojonego w plastry pomidora.
Komentarze

Do przepisu na: Warzywa z patelni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne