Przepis na Warzywa na patyczkach

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1058
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Warzywa na patyczkach?

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, natomiast cukinię, cebulę i ziemniaki obieramy. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, a pozostałe warzywa kroimy w jednakowej wielkości kwadratowe kawałki. Następnie nadziewamy warzywa na patyczki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki układamy na blasze, polewamy olejem i pieczemy około 30 minut w temp. 180*C. Gdy warzywa są miękkie wyjmujemy z piekarnika. Musimy jednak uważać, by się nie przypiekły za bardzo.

Podobne przepisy

Kalafior do obiadu

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Warzywa

Szpinak ze śmietaną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-02-29

Dodany przez: Junior

Kategoria: Warzywa

Pieczone ziemniaki w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Warzywa

Cukinie meksykańskie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa

Kapusta pekińska z miodem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Warzywa

Kapusta z zasmażką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Warzywa