Przepis na Tuńczykowe spaghetti

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1437
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Danie jest pyszne, chociaż troszkę ciężkie, ze względu na ser, bekon i tłusty sos se śmietanki, dlatego do niego najlepsza jest jakaś lekka sałatka z sałaty i pomidorków z octowym vinaigrettem.

Składniki

  • spaghetti 500 gram
  • tuńczyk w oleju 3 puszki
  • cebula 4-5 szt.
  • słodka śmietanka 30% 500 ml
  • bekon 300 g
  • margaryna
  • żółty ser 300 g

Jak zrobić Tuńczykowe spaghetti?

Cebule obrać, skroić i udusić na margarynie, dodać pokrojony bekon, a po 3 minutach odsączonego tuńczyka. Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do smażących się składników. Makaron ugotować al’dente, przełożyć do formy do zapiekania, zalać śmietanowym sosem, na wierzch zetrzeć ser i zapiekać 15 minut w 190 stopniach.

Podobne przepisy

Zapiekanka rybna w sosie z serkiem topionym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Zapiekanaka śledziowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Ryby

Kąski z dorsza w ziołach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Flądra w pieczarkach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 205 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Ryby

Śledzie z melonem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Rybka zrobiona na czerwono

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski