Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Tort naleśnikowy

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2355

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Tort naleśnikowy

Tort naleśnikowy

Tort naleśnikowy

Tort naleśnikowy

Składniki

Ciasto

Dodatkowo

  • dżem dowolny

Jak zrobić Tort naleśnikowy?

Ciasto: Do mleka dodajemy mąkę, wodę, jajka oraz sól i dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Smażymy naleśniki.
Usmażone naleśniki smarujemy dżemem i układamy jeden na drugim, aż powstanie wysoka warstwa. Na wierzchu można polać dowolną polewą lub sokiem.
Komentarze

Do przepisu na: Tort naleśnikowy

Albertos#

Albertos

2009-11-05 12:37:18

Uwielbiam naleśniki :)

!smakosz#

!smakosz

2009-10-07 10:17:59

Wspaniały pomysł z tych naleśników.

madi356#

madi356

2009-10-06 18:07:29

Rewelacyjnie wygląda, fajna odmiana tradycyjnych naleśników:)

!Paulinka#

!Paulinka

2009-10-06 16:41:24

świetny pomysł! jakby się naleśniki przejadły to taki torcik pierwsza klasa :) tylko przy naleśnikach mniejszy problem z nadzieniem, u mnie w domu prawie każdy lubi coś innego - ja dżem z czarnych porzeczek, siostra serek waniliowy homogenizowany, a brat z keczupem i serem żółtym haha

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne