Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Torcik bezowy z lodami

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1580

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Prosty deser, który wygląda i smakuje bajecznie! Polecam!

Zdjęcia

Prosty deser, który wygląda i smakuje bajecznie! Polecam!

Składniki

  • krążki bezowe 2 szt.
  • śmietana kremówka 400 ml
  • cukier puder 1 łyżka
  • owoce (poziomki, truskawki, maliny, jagody) 300 gram
  • lody waniliowe 500 ml

Jak zrobić Torcik bezowy z lodami?

Bezowy krążek układamy na paterze, otaczamy go kilkucentymetrowym krążkiem z folii lekko podwiniętej pod spód krążka.

Na placek nakładamy warstwę lodów, do środka dajemy owoce, przykrywami warstwą lodów i wstawiamy do zamrażalnika. Ubitą śmietanę z cukrem układamy na drugim krążku, przybieramy dekoracyjnie odłożonymi poziomkami i wstawiamy do zamrażalnika (na 60 minut).

Przed podaniem - z dolnego krążka zdejmujemy opaskę z folii, nakładamy krążek z bitą śmietaną i od razu podajemy.
Komentarze

Do przepisu na: Torcik bezowy z lodami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne