Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Spagetti z tuńczykiem

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1802

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • makaron do spaghetti 1 opakowanie
  • tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
  • cebula 2 sztuki
  • śmietana 12 % 400 ml
  • Serek topiony śmietankowy 1 trójkącik
  • parmezan tarty 6 łyżek
  • kostka bulionowa 1 sztuka
  • czosnek 4 ząbki
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • bazylia świeża 1 gałązka
  • pieprz

Akcesoria

  • garnek
  • nóż
  • deska do krojenia
  • tarka
  • wyciskarka do czosnku
  • patelnia

Jak zrobić Spagetti z tuńczykiem?

Makaron ugotować al'dente. W trakcie gotowania makaronu cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie, dodać tuńczyka (jednego odcedzonego, jednego z sosem własnym) i kostkę bulionową. Chwilę poddusić i dodać śmietanę i serek topiony. Wymieszać aż serek się rozpuści i połączy ze śmietaną.

Wcisnąć czosnek, wrzucić całą gałązkę bazylii i doprawić pieprzem. Dusić aż do zgęstnienia sosu. Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem i posypać startym parmezanem. Udekorować listkami bazylii.
Komentarze

Do przepisu na: Spagetti z tuńczykiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne