Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Spagetti w sosie pomidorowo-śmietanowym

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3235

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Spagetti w sosie pomidorowo-śmietanowym

Składniki

  • makaron do spaghetti 1 opakowanie
  • mięso mielone 0,5 kg
  • pomidory w puszce 1 puszka
  • Serek topiony śmietankowy 1 kostka
  • śmietana 12 % 150 ml
  • koncentrat pomidorowy 1 kartonik
  • bazylia świeża gałązka
  • czosnek 4 ząbki
  • parmezan starty 3 łyżki

Akcesoria

  • garnek
  • patelnia

Jak zrobić Spagetti w sosie pomidorowo-śmietanowym?

Makaron ugotować al dente. Mięso wysmażyć dobrze na głębokiej patelni. Wytopiony tłuszcz odlać. Dodać pomidory z puszki, wyciśnięte 3 ząbki czosnku i całą gałązkę bazylii. Wszystko razem dusić.

Dolać połowę koncentratu z kartonika. Drugą połowę wymieszać ze śmietaną i wlać do sosu. Następnie dodać serek topiony i parmezan, mieszać do całkowitego połączenia z pozostałymi składnikami.

Po zdjęciu z ognia wycisnąć ostatni ząbek czosnku, dodać przyprawy i wymieszać. Podawać z makaronem. Smacznego ;)
Komentarze

Do przepisu na: Spagetti w sosie pomidorowo-śmietanowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne