Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sos tatarski

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3703

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Sos tatarski to rodzaj zimnego sosu, którego podstawą jest majonez. Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego, dzięki temu sos będzie lżejszy i bardziej kwaskowaty.

Znakomicie nadaje się do pieczonych mięs, frytek, gotowanych jajek, czy też tradycyjnej angielskiej potrawy fish and chips.

Zdjęcia

<b>Sos tatarski</b> to rodzaj zimnego sosu, którego podstawą jest majonez. Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego, dzięki temu sos będzie lżejszy i bardziej kwaskowaty.<br/><br/>Znakomicie nadaje się do pieczonych mięs, frytek, gotowanych jajek, czy też tradycyjnej angielskiej potrawy <a href="http://www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,fish-and-chips.php">fish and chips</a>.

Składniki

Jak zrobić Sos tatarski?

Ogórki ścieram na tarce o średnich oczkach. Grzybki odsączam i kroję w drobną kostkę.

Majonez mieszam z musztardą, śmietaną, chrzanem i mieszam aż się połączy.

Dodaję sok z cytryny, cukier, sól i pieprz, oraz pokrojone warzywa i posiekany koperek.

Delikatnie łączę całość i wstawiam do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Komentarze

Do przepisu na: Sos tatarski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne